Rakastan ylitse kaiken voileipäkakkuja,mutta välillä tuntuu että ne alkavat tulemaan korvista pihalle niinpä päätin kokoila suolaista juustokakku. Mistään en löytänyt hyvää reseptiä niinpä tein sen omasta päästäni. Tämä tehty 24cm vuokaan.
Pohja:
150g hapankorppuja
3/4 dl vettä
Täyte:
4 kpl Liivate
1 kpl punasipuli
2 1/2 dl frora vispi
400g tuorejuusto tilli tai yrttit
ripaus mustapippuria
Koristeluun:
voi käyttää mitä vain.
itse käytin lopun ruohosipulin
kierrin rullalle kinkkiua ja metukkaa
monzzarella palloja
kirsikkatomatteja
Valmistus:
Leikkaa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Upota liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Pilko pieniksi kuutioiksi kinkku ja sipuli.
silpu ruohosipuli.
Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon kinkku, sipuli, ruohosipuli ja mustapippuri.
Laita tilkka kattilaan vettä ja purista liivateet kuiviksi. laita kattilaan ja sekoittele seosta. Kunnes liivatteet ovat kauniina seoksena lisää täytteen sekaan.
Levitä täyte tasaisesti hapankorppupohjan päälle.
Anna kinkku-juustokakun olla jääkaapissa yön yli ennen koristelua.
Koristele seuraavana päivänä ennen tarjolle laittoa mieleisen mukaisesti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti