Lukijat

tiistai 10. toukokuuta 2016

Kinkku juustokakku

Rakastan ylitse kaiken voileipäkakkuja,mutta välillä tuntuu että ne alkavat tulemaan korvista pihalle niinpä päätin kokoila suolaista juustokakku. Mistään en löytänyt hyvää reseptiä niinpä tein sen omasta päästäni. Tämä tehty 24cm vuokaan.

Pohja:

150g hapankorppuja
75g margariini
3/4 dl vettä
 
Täyte:

4 kpl Liivate
250g kinkkusuikaleita tai kuutioita
1 kpl punasipuli
50g tuoretta ruohosipulia
2 1/2 dl frora vispi
400g tuorejuusto tilli tai yrttit 
ripaus mustapippuria
 
Koristeluun:
 
voi käyttää mitä vain.
itse käytin lopun ruohosipulin 
kierrin rullalle kinkkiua ja metukkaa
monzzarella palloja 
kirsikkatomatteja 

Valmistus: 
 
Jauha kinkku-juustokakun pohjan hapankorput hienoksi monitoimikoneessa tai sauvasekottimella. Sekoita joukkoon sulatettu rasva.

 Leikkaa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle sopivan kokoinen pala leivinpaperia. Painele hapankorppuseos vuoan pohjalle. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. 
Upota liivatelehdet kylmään veteen vähintään 5 minuutiksi. Pilko pieniksi kuutioiksi kinkku ja sipuli.
silpu ruohosipuli.

Vaahdota kerma ja tuorejuusto kulhossa. Lisää vaahdon joukkoon kinkku, sipuli, ruohosipuli ja mustapippuri.

Laita tilkka kattilaan vettä ja purista liivateet kuiviksi. laita kattilaan ja sekoittele seosta. Kunnes liivatteet ovat kauniina seoksena lisää täytteen sekaan.

Levitä täyte tasaisesti hapankorppupohjan päälle.

Anna kinkku-juustokakun olla jääkaapissa yön yli ennen koristelua.
Koristele seuraavana päivänä ennen tarjolle laittoa mieleisen mukaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti