Lukijat

tiistai 23. helmikuuta 2016

Mustikka-juustokakku


 Valmistin syntymäpäiville mummolleni kaksi juustokakkua. Hänen lemppari oli mustikat joten päätin että teen mustikka-juustokakun hänen omista poimimista mustikoista.
En aikasemmin ollut tehnyt pelkästä mustikasta juustokakkua joten otin tämän uutena haasteena.
Toisesta kukusta tehtiin tavallisella keksipohjalla ja toiseen tehtiin gluteeniton sokerikakkupohja
koristeena käytin toiseen pensasmustikoita, koska tuoreena ei saanut tavallisia kun kyseessä oli loppu syksy. ja Toiseen kakkuun tein sokerimassasta pihlajamarjat ja lehtiä.


OHJE:

1 pkt  dominokeksejä
50 g sulatettua margariinia

Hienonna keksit, kaada joukkoon sulatettu margariini ja sekoita. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Painele keksi-rasvaseos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottelemaan.
Täyte:
2 dl mustikoita
1½-2 dl sokeria
1 prk Flora Vanillaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl marjamehua
6kpl liivatejauhetta
Survo mustikat ja sokeri esim. sauvasekoittimella. Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi. Sekoita mustikkasurvos ja tuorejuusto hyvin sekaisin. Lisää vanilla vaahto. Kiehauta mehu ja liota liivatejauhe siihen. Lisää liivateliemi seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään muutama tunti. Kierrä veitsellä vuoan reunoja pitkin, että irtoaa vuoasta. Avaa ja poista vuoan reunat, siirrä kakku tarjoiluvadille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti