Tein raikkaan keväisen kakun muutamia vuosia sitten tilaustyönä mieheni työkaverille siinä samalla sain harjoitella ensimmäisiä kukkasten tekoa.
Pohja:
4 muna
2dl vehnäjauhoa
1dl perunajauhoa
1.5dl sokeria
1tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat ainekset keskenään
lisää ne (siivilöiden) muna-sokerivaahtoon.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka(irtopohjainen).
Kaada taikina sitten vuokaan.
Paista kakkupohja uunissa 200 astetta alaosassa noin 25-30 min.
Loppuvaiheessa tarkkaile (ettei pala) ja tee vaikka varmistukseksi "tikkutesti".
Väliin persikkamousse:
1prk Persikanpuolikkaita ( n. 800g:n purkki)
200g maust.tuorejuusto
2dl vispikerma
sokeria
vaniljasokeria
8 liivatelehteä
Valuta persikoista mehut lasiin.
Jaa kakkupohja kolmeen osaan ja laita ylin osa väärinpäin kelmulla vuoratun vuoan pohjalle. kostuta persikkamehulla.
Vatkaa kerma, soseuta persikat ja notkista tuorejuusto sekoita lopuksi kaikki keskenään
Laita liivate pehmenemään
Kiehauta tilkka persikkamehua ja lisää liivatteet.
Sekoita seos kerman joukkoon ja lisää vielä sokerit maun mukaan
Jaa puolet seoksesta pohjan päälle.
Lisää toinen pohjan osa päälle, kostuta ja laita loput mousseseoksesta päälle. Laita pohjan alin osa päälle, kostuta ja laita kylmään väh. 5 tunniksi.
Päälle:
2dl vispikerma vaahdotettu
( josta osan värjäsin vihreäksi)
sokerimassasta tehdyt kukkaset
raastettu suklaa.
Vispaa kerma vaahdoksi
Ota vaahdosta yli puolet toiseen astiaan jonkä värjäät vihreäksi.
Levitä valkoinen vaahto kakkun päälle tasaiseksi
Pursota vihreät kermat sivuille niin
Että jää pieni rako josta valkoinen näkyy kauniisti.
Lopuksi raasta suklaata kakun keskelle, sommittele kukat päälle ja kakku on valmis.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti