Tämän kakun tein rakkaalle mummolleni 80vuotis päiville. Toiveena oli ainoastaan että saman makuinen kakku kuin oli meillä hääkakkuna. Kakku on tehty 30 hengen kakkupohjana
ja käytetty vain perunajauhoja.
Ohje:
10 kpl kananmunia
sokeria
perunajauhoa
1 1/2tl leivinjauhetta
Teen kakkupohjani yleensä ohjeella "kaikkea saman verran". Tarvitset 2 samanlaista juomalasia. Riko toiseen juomalasiin kananmunat. Kaada toiseen juomalasiin sokeria tilavuudeltaan sama määrä kuin toisessa lasissa on kananmunia. Kaada sokeri juomalasista vatkauskulhoon ja mittaa samaan lasiin nyt tilavuudeltaan sama määrä perunajauhoja, kuin toisessa lasissa on kananmunia.
Kaada kananmunat sokerin joukkoon vatkauskulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.
(itselläni kikkana on että kun vaahtoon jää kasi niin vaahto on hyvää) Lisää jauhojen sekaan leivinjauhe ja
siivilöi vaahdon joukkoon ja sekoita ne taikinaan. ( varovaisesti)
Voitele kakkuvuoka, leikkaa sen pohjalle sopiva pala leivinpaperia ja rasvaa myös leivinpaperin päällys (leivinpaperilla varmistetaan että kakku ei tartu vuoan pohjaan kiinni, rasva paperin alla kiinnittää paperin vuokaan niin että taikina on helppo kaataa paperin päälle).
Korppujauhota rasvattu vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa paistoaika riippuu kakun koosta ja kokeile kakun kypsyys tikulla. Kun taikinaa ei tartu tikkuun kakku on kypsä.
8 jos näyttää siltä että kakkuun päällinen alkaa tummumaan mutta kakku on edelleen raaka niin itse laitan aina leivinpaperin päälle suojaamaan.
Kakun jaoin kolmeen osaan ja toiseen väliin tein vadelmamoussen ja toiseen suklaamoussen jonka linkit ajattelin lisätä tähän, mistä löysin makoisan reseptit.
Kakun kostutin ihan laktoosittomalla maidolla ettei tulisi liian makeata. Päälle laitoin loput vadelma moussesta ja flora vispiä käytin reunoille.
Koristeissa tuli niin kiire että päädyin ihan kaupan hyllyltä ostamaan marsipaaniruusut, vaikka yleensä en suostu ostamaan mistään hinnasta :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti